Nederland

In Nederland houden de 2.000 medewerkers van BP zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen

De afnemers van BP in Nederland bevinden zich in vrijwel alle sectoren, waaronder de lucht- en scheepvaart, de landbouw en grote industriële bedrijven. De weggebruiker in Nederland kan terecht bij zo’n 350 BP tankstations, waarmee BP één van de grotere partijen op de Nederlandse brandstoffenmarkt is.

De rollen, achtergronden en ambities van onze medewerkers zijn even zo divers als onze zakelijke belangen in Nederland. Welke functie zij ook bekleden, al onze medewerkers hebben uiteenlopende carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden. Om succesvol te zijn in een concurrerende markt zijn wij op zoek naar de beste mensen, naar enthousiast en ambitieus talent dat samen met ons de toekomst van de energiemarkt wil vormgeven.

Werken bij een BP tankstation

Werken bij BP Raffinaderij Rotterdam

BP Raffinaderij Rotterdam

BP Raffinaderij Rotterdam is de op één na grootste olieraffinaderij van Europa en is gevestigd in het Rotterdamse havengebied Europoort. 
BP Raffinaderij Rotterdam is de raffinaderij van BP in Nederland. 

Wie zoeken we

Wie zoeken we

Bij BP Raffinaderij Rotterdam zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s, die samen met ons de raffinaderij willen optimaliseren.

Of het nu gaat om het goed laten verlopen van het productieproces, het efficiënt uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden of het correct voeren van de financiële administratie. Van MBO tot WO niveau.

De collega’s, die wij zoeken voelen zich thuis in onze cultuur, open, professioneel en collegiaal. Zijn leergierig ingesteld en willen hun kennis en ervaring ook graag delen. Ook resultaatgerichtheid en de “handen uit de mouwen steken” zijn eigenschappen, die wij graag terug zien in onze medewerkers.

Wat zijn je mogelijkheden

Wat zijn je mogelijkheden

Werken bij BP Raffinaderij Rotterdam betekent dat je de baas bent over je eigen carrière.

Interne en externe opleidingen, een goed carrièrevolgsysteem en uitdagende klussen zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf kunt halen. En daar worden we samen wijzer van! Ervaren collega‘s staan klaar om je gedurende een lange periode te coachen en te ondersteunen.

Ontwikkelen bij BP Raffinaderij Rotterdam doe je samen.

Stage / afstuderen

BP Raffinaderij Rotterdam wil bekend staan als een organisatie waarin leren en ontwikkelen nooit ophoudt en serieus wordt genomen door iedere medewerker en het management. We investeren veel in onze mensen, zodat ze vandaag en morgen veilig, verantwoord en met veel plezier hun werk kunnen doen. Daarbij past dat we met regelmaat studenten, aan voor ons relevante beroepsopleidingen, de mogelijkheid bieden om ervaring op te doen binnen BP Raffinaderij Rotterdam. Zo zijn we op middelbaar beroepsonderwijsniveau Erkend Leerbedrijf voor procestechnische opleidingen (Vapro-OVP), voor technische opleidingen (Kenteq) en administratief/secretarieel/financiële opleidingen (Ecabo). We plaatsen bij voorkeur niveau 3 en 4 studenten

De start van jouw carrière

Na het afronden van je studie wil je natuurlijk verder met je ontwikkeling. Dat kan bij BP Raffinaderij Rotterdam. Wij stimuleren je om je kennis in praktijk te brengen en je talenten verder te ontwikkelen. Je loopbaan start met een uitgebreide inwerkperiode waarbij je wordt gecoached door een collega. Deze collega is een specialist op jouw vakgebied. Uiteraard ga je ook direct aan de slag binnen je vakgebied met eigen verantwoordelijkheid en krijg je alle ruimte om je initiatieven te realiseren. Je persoonlijke ontwikkeling door training en coaching blijft een belangrijk onderdeel van je loopbaan bij BP Raffinaderij Rotterdam.

En daarom zeggen wij “Stap binnen bij BP“

Wat bieden we

Wat bieden we

Een uitdagende loopbaan maken we compleet met een goed pakket arbeidsvoorwaarden.

BP Raffinaderij Rotterdam biedt een marktconform salaris, afgestemd op jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook in orde.

Een 13de maand, 25 vakantiedagen, 14 ADV dagen ( dagdienst ) en een aantrekkelijke pensioenregeling maken o.a. deel uit van dit pakket.

Om het pakket compleet te maken, bieden we je ook de mogelijkheid om functie gerelateerde opleidingen en trainingen te volgen.

 

De sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure is tweerichtingsverkeer.

Wij komen graag zoveel mogelijk te weten over jouw toegevoegde waarde voor BP Raffinaderij Rotterdam. En jij krijgt zoveel mogelijk informatie over ons, zodat je aan het eind van de procedure een helder beeld hebt van wat je kan verwachten van BP Raffinaderij Rotterdam als werkgever.

Concreet bestaat onze procedure uit een drietal gesprekken, een Persoonlijke Profiel Analyse en een functiegerelateerde medische keuring. Het eerste gesprek zal een functie-inhoudelijk gesprek zijn. Is de functie, waar je op hebt gesolliciteerd, ook de functie die jij ambieert. En verwachten wij, dat jij de kwaliteiten in huis hebt om de functie een goede invulling te kunnen geven.

Wanneer dit gesprek voor beide partijen positief is verlopen, volgt het tweede gesprek. Dit gesprek zal meer over jou als persoon gaan, wat is je passie, wat zijn je ambities. En welke ambities heeft BP Raffinaderij Rotterdam en sluiten deze aan bij die van jou. De Persoonlijke Profiel Analyse, welke je voor dit gesprek invult, wordt als ondersteuning gebruikt.

De laatste stap is het arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek zullen wij jou een concreet aanbod doen en de secundaire arbeidsvoorwaarden toelichten. Eventueel vindt na dit gesprek de functiegerelateerde medische keuring plaats.

En dan kan jouw carrière binnen BP Raffinaderij Rotterdam beginnen.

Medewerkers aan het woord

Frank

Sorry, you need Javascript enabled to view this video.

Loading video

please wait...

Ilse en Klaas

Sorry, you need Javascript enabled to view this video.

Loading video

please wait...

Youri en Jose

Sorry, you need Javascript enabled to view this video.

Loading video

please wait...

Werken op het BP hoofdkantoor

BP hoofdkantoor

Op het hoofdkantoor van BP Nederland houden wij ons bezig met sales- en marketingactiviteiten van brandstoffen en smeermiddelen. Om succesvol te zijn in een concurrerende markt zijn wij op zoek naar de beste mensen.

Klanten van BP in Nederland bevinden zich in de lucht- en scheepvaart, de grote industriële bedrijven en de transport- en garagesector. Daarnaast richten we ons natuurlijk op de weggebruiker. Wij bedienen onze klanten met brandstoffen, een hoogwaardig assortiment smeermiddelen, gas en speciale producten. De marketing en verkoop geschiedt onder de merknamen BP en Castrol.

Naast het vinden van nieuwe klanten is het vooral een uitdaging om klanten in de huidige concurrerende markt te behouden. Het opbouwen en onderhouden van een goede relatie is dan ook essentieel.

Wie zoeken we

De oliebranche werkt in een zeer competitieve markt en is daardoor altijd in beweging. Daarom zoeken wij mensen die de uitdaging aandurven om te werken in een dynamische organisatie als BP.

Gezien de aard van onze activiteiten hebben wij een sterke voorkeur voor mensen met een economische, commerciële en/of technische achtergrond. Wij hebben behoefte aan breed inzetbare medewerkers die van aanpakken houden. Wij denken hierbij aan flexibele en stressbestendige mensen die een innovatieve houding hebben. Waar anderen een probleem zien, denkt u aan oplossingen, mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Daarbij verwachten wij dat u zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Kenmerkend voor onze cultuur zijn professionaliteit, informele omgangsvormen en open communicatie, zowel intern als extern.  

De collega’s die wij zoeken voelen zich thuis in onze cultuur, zijn leergierig ingesteld en willen hun kennis en ervaring ook graag delen. Ook resultaatgerichtheid en de “handen uit de mouwen steken” zijn eigenschappen, die wij graag terug zien in onze medewerkers.

Werken bij BP betekent werken in een internationale omgeving. Onze collega’s zijn mensen met een grote verscheidenheid aan nationaliteiten en achtergrond. Deze diversiteit maakt het mogelijk om tijdens uw loopbaan veel kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.

Diversity and Inclusion zijn prioriteiten voor BP. Als een multinationale onderneming willen wij dat de samenstelling van ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij waarin wij opereren. Dit betekent dat wij ons richten op het aantrekken, motiveren, ontwikkelen en behouden van de beste talenten vanuit gemeenschappen over de hele wereld. 

Wat zijn je mogelijkheden

Als een van de meest succesvolle energiebedrijven in de wereld, met activiteiten in meer dan 80 landen, kunnen wij u een breed scala aan carrière mogelijkheden bieden.

Van het ontwikkelen van schappen-plannen voor onze producten in de BP shops in Nederland, via het beheer van ons loyaliteitsprogramma FreeBees, tot acquisitie en beheer van klanten voor de BP PLUS card. Binnen BP Nederland is er een grote diversiteit aan carrièremogelijkheden.

Regelmatig bieden wij studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen BP Nederland. Dit kan via een meeloop en/ of een afstudeerstage vanuit een voor ons relevante opleiding. 

 

 

Wat bieden we

Uiteraard bieden wij u uitstekende arbeidsvoorwaarden. Naast een marktconform salaris bieden wij een uitstekend pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een bonusregeling, een goede pensioenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering.

Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers een goede introductie krijgen. Onderdeel hiervan is een uitgebreid inwerkprogramma. Daarnaast organiseren wij regelmatig introductiedagen voor alle nieuwe medewerkers. Wij willen hiermee bereiken dat u zich snel thuis voelt binnen BP.

BP richt zich op de prestaties en ontwikkeling van de individuele medewerker. Aan het begin van het jaar worden er doelstellingen afgesproken.

Gedurende het jaar is er intensief contact tussen medewerker en leidinggevende om af te stemmen of de doelstellingen bereikt zijn, eventueel moeten worden bijgesteld of dat er bijkomende training of opleiding nodig is. 

BP is een organisatie die zich richt op de competenties van de medewerker. Wij hebben een uitgebreid trainings- en opleidingsprogramma dat er op gericht is de kerncompetenties van onze medewerkers verder te ontwikkelen.

Wij vinden het belangrijk dat u naast uw dagelijkse werkzaamheden de mogelijkheid hebt om uzelf verder te ontplooien. Dit blijft een belangrijk onderdeel van uw loopbaan bij BP.

Wij stimuleren dan ook de doorstroom in onze organisatie. Dat kan zowel horizontaal als verticaal zijn, binnen of buiten de diverse afdelingen. 

 

 

De sollicitatieprocedure

Een gedegen sollicitatieprocedure ondersteunt ons in het werven en selecteren van de juiste kandidaat.

Wanneer u bij ons solliciteert, dan ontvangt u een digitale bevestiging van ontvangst van het ingevulde online sollicitatieformulier. Een HR Advisor beoordeelt uw CV en wanneer wij raakvlakken zien, dan nodigen wij u graag uit voor een eerste gesprek. Uw CV, motivatie, ambities en competenties komen uitgebreid aan de orde. Maar het is net zo belangrijk dat u ons beter leert kennen. Wanneer dit gesprek voor beide partijen positief is verlopen, volgt het tweede gesprek. Voor sommige functies volgt een selectie assessment bij een extern bureau.

De laatste stap is het arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek zullen wij u een concreet aanbod doen en de secundaire arbeidsvoorwaarden toelichten.

Related content