Vanellus Multi-Fleet 15W-40

Vanellus Multi-Fleet 15W-40 është një vaj motori nafte i gjithpërdorshëm.

Për çfarë shërben?

Është i përshtatshëm për përdorim në një mori të gjerë mjetesh tregtare dhe në shumë modele kamionësh, autobusësh dhe karrelësh, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për aplikime të ndryshme në parkun e automjeteve.
Vanellus Multi-Fleet 15W-40 është aprovuar nga prodhuesit për përdorim te mjetet me intervale të zgjatura të ndërrimit të vajit.

Specifikim Teknik

Specifikim Teknik

Vanellus Multi-Fleet 15W-40 plotëson specifikimet e mëposhtme*.
 • ACEA E3/E5/E7
 • API CI-4
 • Mercedes Benz MB-Approval 228.3
 • MAN M 3275
 • Volvo VDS-3
 • Renault RVI RLD
 • MTU Type 2
 • Cummins CES 20076
 • Cummins CES 20077
 • CAT ECF-2
 • Plotëson kërkesat e ndërrimit standard të vajit të DAF dhe Scania
Për rekomandime për makinat e veçanta të tregtisë, lutemi të përdorni përzgjedhësin tonë të produktit.

*Gjithnjë konsultohuni me manualin e makinës suaj.

Specifikime të industrisë

Specifikimet e mëposhtme të ACEA:

 • ACEA E7 ACEA E& për mjetet e punëve të rënda të pajisur kryesisht me QGS (Qarkullim të Gazit në Skarpamento), RPK (Reduktim të Përzgjedhur të Katalitit) për intervalet e zgjatura të ndërrimit të vajit (SAPS të plotë). ACEA E7 gjithashtu mbulon kërkesat e specifikimit të vjetër të ACEA E5 dhe ACEA E3 për shumë mjete të punës së rëndë të pajisur me QGS (Qarkullim të Gazit në Skarpamento), RPK (Reduktim të Përzgjedhur të Katalitit) i cili tani nuk përdoret më.
 • API CI-4 për mjetet e punëve të rënda të pajisur me QGS.

Specifikime të prodhuesit të kamionit

Gjithashtu kjo është miratuar krahas specifikimeve të prodhuesve të automjeteve të mëposhtme:

 • Mercedes Benz MB-Approval 228.3 për motorët e naftës me aspirim natyror dhe turbo.
 • MAN M 3275 për motorët MAN që plotëson kërkesat e emetimit të Euro 2 ose të mëparshëm dhe për tipa të tjerë motorësh sipas specifikimit.
 • Volvo VDS-3, për intervale të zgjatur të ndërrimit të vajit te motorët Volvo që plotësojnë kërkesat e emetimit Euro 5, Euro 4, Euro 3.
 • Renault RVI RLD për intervalet standard të ndërrimit të vajit te motorët Renault që plotësojnë kërkesat për emetim Euro 5, Euro 4 apo të mëparshëm.
 • MTU Type 2 për kërkesat e cilësisë së lartë të vajit te motorët MTU.
 • Cummins CES 20076 për motorët Cummins që kërkojnë API CH4.
 • Cummins CES 20077 për motorët Cummins që kërkojnë API CI4.
 • CAT ECF-2 për kërkesat e automjeteve të rrugëve të vështira për motorët Caterpillar të prodhuar në vitin 2007 ose më parë.
 • Plotëson kërkesat e ndërrimit standard të vajit të DAF dhe Scania.

Përfitimet

Përfitimet

Vanellus Multi-Fleet 15W-40 ofron përfitimet e mëposhtme:

 • I gjithanshëm; një vaj që mund të përdoret në shumë aplikime në park automjetesh - inventari racionalizohet dhe redukton keqpërdorimin.
 • mbrojtja nga veshja dhe depozitimet - motorët janë të sigurt dhe reduktohet kostoja e mirëmbajtjes.
 • vaj me interval të gjatë ndërrimi- mjetet qëndrojnë në shërbim më gjatë.

Intervalet e ndërrimit të vajit

Tabela mëposhtme përmban intervalet treguese të ndërrimit të vajit për prodhuesit kryesorë të motorëve të kamionëve që zbatohen në më të shumtën e rasteve. Lutemi të konsultoheni me manualin e automjetit tuaj për intervalin e ndërrimit të vajit që kërkon mjeti juaj.

Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
Prodhuesi
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)

Kamionët Euro 3

Kamionët Euro 4 dhe 5

DAF
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
75.000
Ju lutemi, përdorni Vanellus Max Drain Eco 10W-40
MB
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
45.000
45.000
MAN
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
60.000
Ju lutemi, përdorni Vanellus Max Drain Eco 10W-40
RVI
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
60.000
OBD Maksimumi 80-100,000 me OBD
Scania* * Enduron SLD 3 i kërkuar për ndërrimin e zgjatur maksimalisht
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
60.000
45.000
Iveco
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
100.000
100.000
Volvo
Intervali maksimal i ndërrimit të vajit në km (kontrollo rekomandimet e PPO-së për INV)
60.000
60.000